Laika Originalkløv er en lett og enkel, men slitesterk, hundekløv som tåler røff bruk i vanskelig terreng. Prisen er overkommelig og kløven har greie løsninger for feste, lommer og heving av veskene ut fra hundens sider. Den er laget i slitesterkt stoff med lærforsterkning på slitehjørnet foran på begge veskene og lær på den delen som ligger mot hundens rygg. Kløven festes med brede remmer under buken og med borrelås og spenne rundt halsen. Ved å træ den medfølgende remmen gjennom ringene oppå kløven kan veskene løftes ut fra sidene på hunden slik at det blir mindre sjanse for gnagsår og mer behagelig for hunden å bære kløven. Ringene kan også brukes for å feste utstyr oppå kløven. Kløven består av to vesker som lukkes med glidelås med en smal stoffklaff over. Det er ingen andre lommer, heller ikke på stoffstykket over ryggen på hunden. En ring bakerst på kløven kan brukes for å feste et bånd til kløven i nedoverbakker for å hindre at den sklir framover på hunden. Skal man ha hunden i bånd må man bruke halsbånd eller sele under kløven, ringen er ikke laget for dette.

Annonse

Laika originalkløv fra Nordtro
Laika originalkløv fra Nordtro

Laika Originalkløv produseres av Nordtro i Troms og kommer i 5 ulike størrelser fra 15 til 50 l. Ifølge størrelsestabellen deres passer kløvene for hunder fra 12 kg og oppover til over 40 kg. Jeg har testet kløven på 30 liter på samojeden vår Mistra siden sommeren 2010. Den første sommeren var hun under et år og ble bare tilvendt tom kløv, så det er først og fremst i 2011 og 2012 at kløven har blitt testet ordentlig.

Min erfaring med Laika Originalkløv

Mitt inntrykk av denne kløven er at den egner seg bra for aktivt friluftsliv, både på korte dagsturer og lengre teltturer. Den er slitesterk og relativt lett slik at hunden kan bære så mye nyttelast som mulig. Når man har funnet riktig stramming i halsåpningen kan man enkelt træ kløven over hodet på hunden og fester den med to spenner under buken. Jeg har ikke opplevd noen slitasje på kløven annet enn at stoffet er litt slitt der kløven slites mest, selv om den har blitt brukt mye disse to sesongene. Med litt vekt i er kløven ganske enkel å balansere, men det er en fordel om man ikke har mye man skal bruke under dagen i kløven, da må man hele tiden justere vekten i veskene når man tar ting ut og inn. Kløven er ikke vanntett, men det pleier uansett være nødvendig å pakke vanntett inni kløven i tilfelle hunden skulle finne på å ta et bad eller man må vade. Med noen lette vanntett pakkposer holde man utstyret tørt.

Produsent
Størrelse
Vekt
Bruksområde
Pris (2012)
Nordtro15-50 liter1 030g i str. 30 literKorte og lange turer i krevende terreng1 789-1 949 kr

*Jeg har veid kløven selv

Fordeler
Ulemper
+ Lett– Ingen smålommer
+ Kan spennes ut fra sidene– Ikke feste for bånd, må bruke halsbånd eller sele
+ Enkelt å feste kløven på hunden 
+ Slitesterk med lærforsterkninger
Annonse

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: