Kalkulatoren fungerer igjen etter noen måneder med feil i koden.

Annonse

Geografisk
Desimalgrader
Grader min s
Til/fra
UTM
Lengdegrad eller X (øst)
Breddegrad eller Y (nord)
  Sone
  Halvkule

N
S

Bruk kalkulatoren for å konvertere koordinater mellom geografiske grader og UTM-koordinater (Universal Transverse Mercator). Kalkulatoren er bygget på et script utarbeidet av Charles I. Taylor.

Geografiske kartkoordinater legges inn som desimalgrader eller grader, minutter og sekunder. Negative tall indikerer vestlige lengdegrader og sørlige breddegrader. UTM-koordinater legges inn og vises i meter med inntil to desimaler. Kalkulatoren bruker kartdatumet (koordinatsystemet) WGS84/EUREF89. Javascript må være aktivert i nettleseren for at kalkulatoren skal fungere. Bruk punktum eller komma som desimaltegn.

Prøv flere av Friluftsnett sine kalkulatorer:

Annonse

2 thoughts on “Konvertere koordinater mellom grader og UTM

  1. Dere har helt glemt at en GPS angir grader, minutter. Det siste med desimaler, i stedet for sekunner. Dermed er dette totalt totalt ubrukelig

    1. Det stemmer at det ikke er mulig å legge inn minutter med desimal. Alternativt kan du ta desimalene og gange med 60 for å få sekunder. For eksempel om breddegraden er 62 grader, 11,5 minutter. Da ganger du 0,5 med 60 = 30 sekunder. Håper det er til hjelp!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: