Om meg

Friluftsnett drives av Erin Sandberg. Jeg har lenge hatt en stor interesse for friluftsliv og de siste årene har også naturfotografering blitt en viktig del av turene. Jeg er utdannet biolog/naturressursforvalter fra NTNU og jobber som arealplanlegger i Rendalen kommune. I mai 2013 stiftet jeg firmaet Tur og natur. Gjennom Tur og natur selger jeg annonser på Friluftsnett, bilder på nett og trykk og lager nettsider.

Historien til Friluftsnett

Ideen til siden ble til for mange år siden, men det var først i 2008 Staffan og jeg begynte å gjøre alvor av tankene om å lage en side om friluftsliv. Tankene skjøt fart for fullt under en herlig tur ved Sylane i Midt-Norge. Bildet i banneret er fra den turen og viser Helagsfjellene. Vi hadde begge savnet en slik side da vi begynte med friluftsliv, der mange forskjellige tips om ulike aspekter ved friluftslivet var samlet oversiktlig og ikke i nyhets-/arkivform eller i et forum. Etter å ha lett mer målbevisst en stund konkluderte vi med at flere hadde hatt de samme tankene, men ingen sider var omfattende nok, oversiktlige nok og omhandlet den type friluftsliv som vi er interessert i. Det fins mye bra informasjon på flere diskusjonsforum, men det er vanskelig for en nybegynner å vite hvor man skal begynne å lete og hvilke spørsmål som er relevante. 12. mars 2008 lanserte vi Friluftsnett og målet med siden er å gi en lettfattelig oversikt over utstyr og friluftstips for både nybegynnere og de som har holdt på en stund.

I april 2015 startet Staffan sin egen side, staffansandberg.se, der du etter hvert finner de fleste artikler fra Friluftsnett på svensk.

Om tipsene på Friluftsnett

Artiklene og bloggen på Friuftsnett er basert på erfaringene mine fra telt- og dagsturer i mange år, etter hvert med mine to trekkhunder Mistra og Bayaz i friluftseldoradoet Rendalen. Friluftstips er ofte veldig personlig. Noen fryser mer enn andre, noen orker bære tyngre pakning og noen er mest ute på sommeren. Det jeg skriver på denne siden passer meg, men ikke nødvendigvis andre som har andre forutsetninger og turvaner. Alt jeg skriver om har jeg eller Staffan testet selv, om jeg ikke skriver noe annet. Jeg er opptatt av å gi bra tips som ikke bare fungerer hjemme i stua, men også på fjellet i sterk vind og snøføyke. Jeg har overlevd friluftslivet i mange år ved å følge disse rådene, men kan ikke garantere at du gjør det, derfor følger du tipsene på egen risiko.

Kjøpe bilder?

Ønsker du å kjøpe bilder fra Friluftsnett? Les om salgsbetingelser og priser i Bildepriser på turognatur.no.

Kommentarer, tilbakemeldinger og nye artikler

Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger, tips og spørsmål av alle slag, så send meg gjerne en mail til kontakt@friluftsnett.net. Du kan også like Friluftsnett på Facebook og Instagram, men jeg er ikke veldig aktiv for tiden.