Hopp til innholdet

Sy pakkposer

Hjemmesydde pakkposer

Sist oppdatert 24. mars 2022

Å sy pakkposer er en lett start for deg som ikke har sydd på en stund. Det går raskt å lage, men man trenger flere av dem. Pakkposer er en av flere måter å holde pakningen tørr på, du kan lese om fordeler og ulemper i artikkelen om pakkposer og regntrekk.

Vanskelighetsgrad

Pakkposer er noe av det enkleste du kan sy. Om du ikke bryr deg om utseende kan de ikke bli dårlige. Veldig bra å begynne med om du ikke har sydd på mange år og vil lære hvordan symaskinen fungerer igjen.

Du trenger

  • Et vanntett stoff (les mer i artikkelen om å sy utstyr)
  • Snøre/tynt tau
  • En snorlås
  • Eventuelt fleece hvis du skal beskytte utstyr som kamera og mobil

Slik gjør du

  1. Klipp ut en passelig stor firkant av det vanntette stoffet. Jeg mener det er best om pakkposen er nesten like høy som den er bred når den er ferdig, dermed skal rektangelet du klipper ut ha dobbelt så lang langside som kortside. Klipp bort to av hjørnene så det ser ut som mønsteret under.
  2. Sy sikksakksøm i kanten om stoffet kan frynse opp.
  3. Brett den øverste delen (der du klippet inn to hakk) en eller to ganger. Å brette slik at det blir tre lag blir bedre estetisk siden kanten med sikksakksøm ikke vil synes. Sy fast den brettede delen så du får en fold som du kan træ snøret gjennom.
  4. Brett rettsidene mot hverandre og sy sammen posen. Når du uansett holder på kan du sy dobbel søm, så tar det lengre tid før du må reparere sømmene.
  5. Træ snøret gjennom folden og sett snorlåsen på.
Mønster til pakkpose
1. Mønster til hjemmesydd pakkpose
Hjørne på stoffstykke til pakkpose
1. Hjørne på stoffstykket til pakkposen for snorkanal
Kanal til snor på pakkpose
3. Snorkanal for pakkpose
Hjemmesydde pakkposer
Hjemmesydde pakkposer

Fôret pakkpose

Om du vil ha en fôret pakkpose for å beskytte innholdet bedre erstatter du steg 4 med følgende:

4. Legg fleece over. Brett rettsidene mot hverandre og sy posen sammen. Når du uansett holder på kan du sy dobbel søm, så tar det lengre tid før du må reparere sømmene på tur.

Stikkord:

Legg inn en kommentar