Hopp til innholdet

Delene til prøvejakken er klippet ut

Sist oppdatert 16. november 2018

Nå er det en stund siden sist, men jeg har ikke kommet så mye lenger av den grunn. I dag, derimot, fikk jeg tatt meg sammen og kommet et steg videre. Nå er alle delene klippet ut for prøvejakken bortsett fra hetten, som jeg fortsetter å utsette å tegne litt til… Jeg tror det vil være lurt å ha sydd sammen i halsen før jeg skal tegne den slik at jeg har flere mål å gå etter. Ellers har det gått ganske greit å få klippet ut alt, og målene ser ut til å stemme overens mellom delene selv om jeg har forlenget og endret her og der. Jeg har funnet ut at flere av delene er overflødige og bare er delt opp for designens del, så det totale antall deler (uten hetten) er redusert fra 28 til 15! Det er mulig tre deler på ermet kan slås sammen til ett også, jeg er usikker på om de bidrar til å forme ermet etter bøyen i albuen.

Ermedelene ferdig klippet ut

En av mine utfordringer med prosjektet er plass. Vi har en liten leilighet med et kjøkkenbord og et overfylt skrivebord, altså er det bare litt plass på kjøkkenbordet til å klippe og sy og slikt. Nå som jeg også har fått opp interessen for å sy (og Staffan ikke lenger er den eneste) begynner det å bli rift om plassen, og sikkert symaskinen også etterhvert. I dag fikk jeg ha bordet for meg selv, men det blir likevel i minste laget når alle mønsterdelene skulle legges ut på stoffet for å prøve å utnytte det best mulig. Gulvet er uaktuelt så lenge vi har en valp på nå 5 måneder som gjerne skal være der ting skjer, men det hadde vel ellers vært det beste.

Mønsteret til ermedelene

Det er naturlig for meg å tenke at å lage ting selv er mer miljøvennlig enn å kjøpe det i butikken. Dessverre gjelder nok ikke det for å sy eget utstyr. Materialene skal uansett fraktes fra utlandet (jeg kjenner ikke til noen som produserer stoff til friluftsklær i Norge), og stoffutnyttelsen er nok mye bedre på større fabrikker der de produserer tusenvis av jakker i stedet for bare én. Så dessverre er ikke dette prosjektet noe miljøprosjekt, men jeg gjør det vel litt bedre ved å velge økologisk bomull i stedet for vanlig bomull eller gore-tex. Så får heller motiveringen basere seg på mer egoistiske mål om å få den perfekte jakken.

Ermedelene til venstre og reststoff som må kastes til høyre

Nå gleder jeg meg til neste steg som blir å starte å sy sammen alle delene. Det skal bli spennende å se om tilpasningene mine fungerer og om delene passer sammen.

Legg inn en kommentar