Hopp til innholdet

Handleliste

Sist oppdatert 16. november 2018

I går ble bestillingen sendt av gårde til Extremtextil! Jeg får pakken i hendene ca 10. mars, da skal det bli spennende å se om alt ble rett. Staffan bestilte en del materiale til både regnbukse og vinterjakke, så det ble mye å holde styr på. Her er min handleliste til en vinterjakke i størrelse S/M (varenummeret er i parantes for de som vil søke opp varen på hjemmesiden deres):

 • EtaProof økologisk bomull (70616), sandfarget. Mengde: 2,5 m.
  Sandfarget var dessverre eneste alternativ, helst skulle jeg ville ha en mørk rødfarge siden det syns bedre og den ikke ser like skitten ut etter hvert. Antakelig trenger jeg ikke mer enn mellom 1,5 og 2 meter, men hver bestilling koster en del i frakt og betaling (er ikke helt sikker på hvor mye, men i hvert fall noen hundre kroner), så det ville være surt å ikke ha nok. Forhåpentligvis får jeg bruk for det som er igjen til noe annet en gang.
 • YKK glidelås foran, 5mm, enveis, open end, «with teeth» (70117). Lengde: 80 cm. 
  Denne typen (med tenner) er av plast i stedet for metall og er mer holdbar. Open end vil si at man kan ta de to delene helt fra hverandre, og enveis betyr at det bare er én «glidelås» som man kan dra, ikke fler slik at man kan åpne både oppe og nede. Glidelåsen på den gamle jakken er ca 70 cm, og jeg vil den nye skal være litt lenger både oppe og nede. Blir glidelåsen for lang er det ikke noe problem å klippe den av.
 • 5 mm YKK glidelås metervare (70072). Lengde: 2m. 
  Denne skal brukes til fire lommer og under armene til lufting.
 • Glidelåsdrag (70132). Mengde: 8 stk. 
  Disse skal brukes under armene (2 stk på hver side) og til lommene.
 • Jeg er usikker på om jeg skal bruke knapper eller borrelås for å lukke klaffen foran, men vi har uansett knapper fra før og borrelås kan kjøpes i en sybutikk, så det venter jeg med. Varenummeret til knappene er 70049 for de som er interessert.
 • Strikk (60507). Mengde: 4 m. 
  Her har jeg tatt i en del, men strikk er sånt man alltid får bruk for og 4 meter koster bare 13 kroner. Strikken skal brukes til alle stramminger i hetten og nederst.
 • Ullstoff til innsiden av de nederste lommene har vi fra før fra et av Staffans prosjekter. Jeg har bestemt meg for å beholde de nederst lommene, mest for å kunne varme hendene. Det fins ikke lenger hos Extremtextil, men søker man på «wool» får man opp flere alternativer. Ullstoffet jeg skal bruke er ganske tykt, ca 400 g per kv.m, men vekten har ikke så mye å si når man stort sett har jakken på. Skulle jeg valgt selv hadde jeg tatt et som var tynnere, kanskje nærmere 200 g per kv.m.
 • Polyamid med coolmax (70468). Mengde: 0,5 m x 1,5 m. 
  De øvre lommene skal jeg ikke varme hendene i, så der skal jeg ha et tynnere stoff. Det var litt vilkårlig hvilket stoff det ble. Denne var på tilbud og tørker fort siden det inneholder coolmax.
 • Snørelås med fjær og hull til å feste i strikk eller lignende. Mengde: 8 stk. 
  Disse skal brukes til alle stramminger i hetten og nederst. Noen av strammingene i hetten trenger bare én snørelås.
 • Snøretak (70564). Mengde: 8 stk. 
  Snøretakene festes der man skal dra i strikken for å stramme. Jeg var veldig usikker på hvilken jeg skulle velge, men endte opp med denne siden den ikke virket altfor stor, men samtidig så ut til å gi godt grep.
 • Krokdelen av borrelås, 30 mm (50433). Mengde: 0,5 m. 
  Krokdelen nederst på ermene skal være smalere enn den myke delen av borrelåsen slik at det er enkelt å feste den. Krokdelen skal også brukes til hetten for å feste pelskanten.
 • Den myke delen av borrelåsen, 50 mm (50436). Mengde: 0,5 m. 
  Som sagt over skal denne være bredere for å lettere kunne feste krokdelen på ermene. Om jeg skal bruke borrelås til å feste klaffen foran glidelåsen er det mulig jeg trenger mer, men det er mulig å kjøpe det i sybutikker her i Norge.
 • Ringer som strikken skal gå gjennom (50460). Mengde: én pakke som vil si 40 stk. 
  40 stk er mer enn nok for både Staffan og meg. Disse skal brukes der strikken kommer ut av stoffkanalen.

Jeg har ikke orket å skrive opp prisen på alt, men totalprisen ble ca 950 kr pluss frakt. Siden jeg er så heldig at Staffan bestiller samtidig blir frakten halvert. Etaproofbomullen utgjør mesteparten av utgiftene med hele 638 kr! Jeg hadde håpet å få totalprisen litt lavere, men så har Staffan overtalt meg til å bestille enda mer av bomullen. Det er sikkert lurt i lengden, så slipper jeg bekymre meg like mye for at jeg har for lite eller for å gjøre feil.

Legg inn en kommentar