Hopp til innholdet

Problemer med snorstopp

Sist oppdatert 16. november 2018

Dessverre heter ikke dette innlegget «FERDIG!!», slik jeg hadde håpet i forrige innlegg. Siden sist har jeg satt på noe å trekke i for å lettere kunne dra i glidelåsen. Jeg har lenge prøvd å finne ut hva som er best å feste til glidelåsene slik at jeg kan dra i dem selv med store votter. Vi har tidligere kjøpt noe man kan sette på snører for å få bedre grep, endestopp heter det kanskje på norsk. Disse festes ved at man lukker dem over det man skal feste dem til, gjerne et eller annet bånd med en knute i enden som gjør at den ikke glir av. Vi har ikke noe bånd som passer, så jeg tok meg en tur til en sybutikk her i Trondheim, og kom ut med to meter silkebånd til 14 kr 🙂 Det virker slitesterkt og er akkurat passe bredt og tykt.

Silkebånd festet på glidelåsen
Glidelåstaket festet på båndet
Snorstopperen jeg bestilte som har en for sterk fjær. Legg merke til åpningene i hver side der man kan tre gjennom et bånd for å feste den til jakken

Nå står jeg fast med snørelåsene, eller snorstopperne, som det visstnok heter på norsk. De jeg har (se bildet), som er bestilt fra extremtextil.de, har for sterke fjærer, som gjør at man ikke får trykket dem sammen godt nok, og strikken blir veldig lett slitt. Jeg vil kunne stramme snørelåsene med én hånd uten å måtte trykke sammen låsen, og det tåler ikke strikken når fjæren er så sterk. Trykker man vanlig kommer ikke engang hullet helt ned. Jeg har saumfart butikker i Trondheim og sett etter norske nettbutikker. Som flere ganger tidligere når jeg har trengt informasjon under syarbeidet, gjorde jeg et søk på Google, denne gangen «kjøpe snørelås». Gjett hva som var første treff: Sybloggen min 🙂 Det fins flere butikker som selger snørelås, men det er ikke mulig å feste dem til jakken. Jeg vil kunne feste låsen til jakken slik at jeg kan bruke bare én hånd, og snorstopper med festemulighet må man visst til utlandet for å få tak i. Det blir dyrt å betale frakt bare for noen snorstoppere, derfor tyr jeg nå til dere lesere:

Om du kjenner til en norsk nettbutikk som selger snorstoppere med mulighet for å feste til jakken med feks et smalt bånd, send meg en mail til kontakt@friluftsnett.net!

Legg inn en kommentar