Hopp til innholdet

Syr prøvejakken

Sist oppdatert 16. november 2018

I dag har jeg sydd sammen hoveddelen av jakken (foran og bak) og sydd sammen og sydd på et erme. Og så har jeg revet opp fire sømmer. Blant annet klarte jeg å sy på ermet i nakken… Fort og gæli er vel en bra betegnelse på arbeidet i dag. Kanskje ivrigheten etter å komme i gang med å sy ble for stor etter noen uker med tilnærmet stillstand i prosjektet. Noen småfeil har jeg oppdaget, men i det store og hele virker det som jakken passer bra. Det blir vel alltid en del detaljer man ikke tenker på når man syr større plagg for første gang uten ferdig mønster. For eksempel har jeg gjort ermene bredere hele veien, men ikke tenkt på at da må også hoveddelen være litt større der ermet skal festes på. For nå har jeg fikset det ved å sy på en liten stoffbit der delen burde vært større, så må jeg bare gjøre om de to delene til én del til slutt.

Første søm jeg må rive ut (av fire)
Prøvejakken med ett erme
Linselusen tar over

Jeg utsetter stadig å se på hetten. Nå skal jeg vel i hvert fall sy sammen resten av prøvejakken første for å få flere mål å jobbe etter. Det ser ut til at halsen må bli litt videre, og det vil jo påvirke hvordan hetten skal være. Bredden i hoveddelen og ermene virker passe, men det ser ut til at jeg må endre litt på ermedelene. Jeg har endret bredden på flere av delene og nå tror jeg ermet sitter litt skjevt på armen, men det er vanskelig å se når stoffet er så mykt. Jeg får sy sammen det andre ermet og se om jeg blir noe klokere når jeg har begge på armene. Lengden på både selve jakken og ermene er for kort nå. På ermene skal jeg sy på en mansjett, og på selve jakken glemte jeg å legge til noen flere cm nederst. På den gamle jakken er det en egen tilnærmet kvadratisk del over albuen, og jeg har tenkt at da blir det jo automatisk formsydde albuer… Det blir det ikke, så den ekstra stoffbiten er ganske meningsløs etter det jeg kan se. Siden jeg uansett ville ha formsydde albuer fikset jeg det ved å klippe to hakk på hver side av stoffbiten ca 4-5 cm inn mot midten, og så sy dem sammen igjen.

Tanken er nå at jeg syr prøvejakken omtrent ferdig før jeg bestiller det jeg trenger fra Extremtextil.de. Da burde jeg har ganske god greie på hvor mye stoff jeg trenger. Etaproof bomull er et av de dyreste stoffene de har, så det gjelder å ikke bestille altfor mye ekstra, men samtidig ha litt å gå på. Pakken sendes til familie i Sverige og jeg henter den i midten av mars, da starter moroa!

Legg inn en kommentar