Hopp til innholdet

Tarptent Scarp 1: lett og romslig enmannstelt

Tunneltelt Tarptent Scarp 1

Sist oppdatert 7. februar 2021

Tarptent Scarp 1 er ikke det letteste enmannsteltet på markedet, men til gjengjeld er det romsligere og mer anvendelig enn konkurrentene.

Tunneltelt Tarptent Scarp 1
Tarptent Scarp 1

Tarptent er et relativt lite amerikansk merke som lager lette og funksjonelle telt. Mange av teltene bruker vandringsstaver som teltstenger, som sparer vekt for de som bruker staver på tur. Det er ikke mange norske forhandlere av Tarptent, per dags dato ser det bare ut til at én nettbutikk selger telt på bestilling. Er du heldig kan du finne det brukt på Finn eller bestille direkte fra USA. Da må du betale moms på 25 %.

Tarptent Scarp 1 i bruk

Tarptent Scarp 1 ligner mye på Hilleberg Akto i utseende, med én stang i midten og fire korte stenger i hvert hjørne for å øke takhøyden i begge ender. Det har to innganger hvor duken kan rulles til hver side så man har godt utsyn. Teltet er enkelt å sette opp, men det krever litt tilvenning å finne ut hvor man skal sette pluggene og hvordan. Jeg har satt på ekstra barduner for å få flere pluggfester rundt teltet.

Duken på forteltene kan rulles til side og gir godt utsyn.
Med mesh-innertelt og to ekstra stenger kan man sove myggfritt under åpen himmel.
Sent i juni er myggen uutholdelig uten myggnett og det er herlig å oppleve det fine sommerlyset uten mygg i øret.

Takhøyden på Scarp 1 er en av de største fordelene mot andre enmannstelt etter mitt syn. Med hele 99 cm på det høyeste slår det selv en del flermannstelt. Det øker komforten betraktelig.

Det er ekstra hemper på ytterduken slik at man kan bruke to ekstra stenger for bedre stabilitet. Man kan velge mellom to typer innertelt: i mesh eller i helt stoff. Med det i mesh kan man bruke de to ekstra stengene for å lage seg et myggtett telt til varme og tørre sommernetter.

Vintertelt?

Scarp 1 er først og fremst et barmarkstelt, men kan også brukes vinterstid. Med de to ekstra stengene står det imot sterk vind. Ulempen er fravær av stormmatter og små yttertelt. Det går, men er du en del på telttur vinterstid vil jeg heller anbefale et ordentlig vintertelt.

Tarptent Scarp 1 på vinteren
Tarptent Scarp 1 kan brukes vinterstid, men er ikke ideelt. Hundehalene fikk ikke helt plass i ytterteltet, men hundene var glade for litt beskyttelse i -20 grader.
ProdusentVekt (én stang)BrukPris
Tarptent1,5 kg3-4 sesongs4 400 kr*

*Prisen er fra tarptent.com og inkluderer én stang, innertelt i helt stoff, frakt fra USA til Norge og norsk moms på 25 % (2021). To ekstra stenger og mesh inntertelt koster 1 100 kr ekstra.

Stikkord:

Legg inn en kommentar