Hopp til innholdet

Test av Lundhags Scout (nå Forest II)

Lundhags Scout

Sist oppdatert 30. januar 2022

Jeg har brukt Lundhags Scout fra sommeren 2008 til sommeren 2012, da jeg kjøpte La Sportiva Elk. Lundhags Scout var en utgående modell da jeg kjøpte den, men siden har den blitt relansert som Lundhags Forest og nå Lundhags Forest II. Endringene er likevel så små at jeg tror denne testen også er relevant for den nye modellen.

Om Lundhags Scout/Forest II

Lundhags Scout/Forest II er en halvhøy fjellstøvel med ett lag fullnarvlær og er blant Lundhags’ billigste og enkleste fjellstøvler i ett-lags lær. Dette er altså en skallstøvel som verken gir mye støtte ved ankelen eller varme til føttene, men på den annen side kan du ta ut isoleringen (sokkene) og tørke den og læret tørker fort om du blir våt. Fjellstøvlene er ganske lette med sine 720 g per støvel i størrelse 42. Skaftet går et lite stykke ovenfor ankelen, slik at man lettere kommer tørrskodd over bekker. Den er likevel ikke blant de høyeste fjell-/jaktstøvelene. Nederst på skoen er det cellegummi som holder vannet ute. Ovenfor cellegummien er det bare læret som holder vannet ute, Lundhags Scout har ikke Gore-tex. Det er derfor ekstra viktig å ta godt vare på skoene med fett og impregnering for å holde læret vanntett.

Lundhags Scout
Lundhags Scout

Gnagsår og komfort

Det er ganske god plass til hælen i Scout, men hælgrepet er ikke det beste. Jeg vil si denne fjellstøvelen havner midt på treet med tanke på gnagsår, og det kommer fra en som har problemer med gnagsår på hælen i de fleste fjellstøvler. Lundhags Scout har en smal lest, så om du har brede føtter kan du nok lettere få gnagsår på tærne enn med andre fjellstøvler. Siden fjellstøvlene ikke har fôr sitter de ikke fullt så bra på foten som andre fjellstøvler, men læret former seg etter hvert etter foten og den er behagelig å gå med.

Lundhags Scout

Konklusjon

Lundhags Scout er en fjellstøvel jeg vil anbefale til deg som ønsker en enkel og praktisk fjellstøvel. Den har ikke alle detaljer som dyrere sko har og gir ikke støtte til ankelen, men passer bra til de fleste turer i skog og fjell for den som ikke har veldig høye krav til fottøyet.

Produsent
Vekt *
Høyde *
Bruksområde
Ca. pris
(2021)
Lundhags525/720 g22/27 cmBarmarkssesongen2 400 kr

* Jeg har selv målt og veid én sko i størrelse 37. Det andre tallet er fra Lundhags for Lundhags Forest II i størrelse 42.

Fordeler
Ulemper
+ Tørker fort– Ingen ankelstøtte
+ Relativt billig– Krever en del vedlikehold for å holde vannet ute
+ Høyere enn vanlige fjellstøvler– Mangler detaljer som håndtak på skaftet og låsbare hemper
+ Cellegummi nederst beskytter og holder vannet ute– Ikke fullt så behagelig som fôrede fjellstøvler
Stikkord:

Legg inn en kommentar