Jeg har brukt Lundhags Scout fra sommeren 2008 til sommeren 2012, da jeg kjøpte La Sportiva Elk. Lundhags Scout var en utgående modell da jeg kjøpte den, men siden har den blitt relansert. Endringene er likevel så små at jeg tror denne testen også er relevant for den nye modellen.

Annonse

Om Lundhags Scout

Lundhags Scout er en halvhøy fjellstøvel med ett lag fullnarvlær og er Lundhags’ billigste og enkleste fjellstøvel (ved siden av Lundhags Park som er veldig lik, men litt lavere). Den er ganske lett med sine 720 g per støvel i størrelse 42. Dette er altså en skallstøvel som verken gir noe særlig støtte ved ankelen eller varme til føttene, men på den annen side kan du ta ut isoleringen (sokkene) og tørke den og læret tørker fort om du blir våt. Skaftet går et lite stykke ovenfor ankelen, slik at man lettere kommer tørrskodd over bekker, men er ikke blant de høyeste fjell-/jaktstøvelene. Nederst på skoen er det cellegummi som holder vannet ute. Ovenfor cellegummien er det bare læret som holder vannet ute, Lundhags Scout har ikke Gore-tex. Det er derfor ekstra viktig å ta godt vare på skoene med fett og impregnering for å holde læret vanntett.

Gnagsår og komfort

Det er ganske god plass til hælen i Scout, men hælgrepet er ikke det beste. Jeg vil si denne fjellstøvelen havner midt på treet med tanke på gnagsår og det kommer fra en som har problemer med gnagsår på hælen i de fleste fjellstøvler. Lundhags Scout har en smal lest, så om du har brede føtter kan du nok lettere få gnagsår på tærne enn med andre fjellstøvler. Siden Lundhags Scout ikke har fór sitter den ikke fullt så bra på foten som andre fjellstøvler, men læret former seg etter hvert etter foten og den er behagelig å gå med.

Konklusjon

Lundhags Scout er en fjellstøvel jeg vil anbefale til deg som ønsker en enkel og praktisk fjellstøvel. Den har ikke alle detaljer som dyrere sko har og gir ikke støtte til ankelen, men passer bra til de fleste turer i skog og fjell for den som ikke har høye krav til fottøyet.

 

Produsent
Vekt *
Høyde *
Bruks- område
Ca. pris
Lundhags 525/720 g 22/29 cm Barmarkssesongen 2013: 2 200 kr

* Jeg har selv målt og veid én sko i størrelse 37. Det andre tallet er fra Lundhags for den nyeste modellen i størrelse 42.

Fordeler
Ulemper
+ Tørker fort – Ingen ankelstøtte
+ Relativt billig – Krever en del vedlikehold for å holde vannet ute
+ Høyere enn vanlige fjellstøvler – Mangler detaljer som håndtak på skaftet og låsbare hemper
+ Cellegummi nederst beskytter og holder vannet ute
Annonse

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: